Omarm Psoriasis

Om meer begrip rondom de aandoening psoriasis te creëren, taboes weg te nemen en een positievere omgang van de omgeving te stimuleren, is de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV) in 2016 een initiatief gestart: Omarm Psoriasis. Omarm Psoriasis wil mensen laten begrijpen wat de sociale effecten van de huidaandoening zijn. Sinds 2016 lanceren we ieder jaar een campagne:

2018

Voor Wereld Psoriasis Dag 2018 kroop actrice Marly van der Velden een dag ‘in de huid’ van iemand met psoriasis. Voor iemand met psoriasis kan een wandeling door het park een vervelende ervaring zijn, doordat ze nare reacties van de omgeving kunnen krijgen. Marly ging de straat op om dit te testen. Ze deelde haar ervaring in een video en op haar Instagram-account. Bekijk haar bevindingen hier.

Ook deelden als onderdeel van de campagne twee meisjes, Emma (16 jaar) en Naomi (21 jaar), hun persoonlijke verhaal over psoriasis. In de video’s vertellen ze over hun leven met psoriasis: hoe het ze overkwam, hoe ze ermee omgingen en hoeveel impact het heeft gehad en nog steeds heeft op hun dagelijks leven.

2017

In 2017 lanceerde zangeres en songwriter DO haar nieuwste videoclip ‘Omarm je mij’, waarin zij zich inzette voor onze campagne: Omarm Psoriasis. In juni 2017 maakten wij samen met DO al bekend samen te gaan werken om zo meer begrip te creëren rondom psoriasis. Het nummer ‘Omarm je mij’ is het mooie resultaat van deze samenwerking.

#OmarmPsoriasis Via de Facebookpagina van Wereld Psoriasis Dag en #OmarmPsoriasis riepen we jullie op om een video van een omhelzing met een dierbaar iemand te delen. En met succes: tijdens de campagne zijn er vele video’s ingezonden en zijn er ontzettend veel mooie en positieve reacties binnen gekomen. DO: “Een indrukwekkend resultaat. Dit bewijst maar weer hoe zeer men in Nederland betrokken is bij deze ingrijpende huidaandoening. Ik ben heel blij dat ik hier iets aan heb kunnen bijdragen.”

2016

Op Wereld Psoriasis Dag in 2016 gingen we de straat op en vroegen aan voorbijgangers om psoriasis te omarmen, letterlijk en figuurlijk. Het resultaat was hartverwarmend, kijk maar. Omarm jij psoriasis? Doe mee en help de vooroordelen de wereld uit!